szombat, október 31

Trick or Treat! - A Demokratikus Charta nyugdíjaskonferenciája

Halloween. Az angolszász - és a nem annyira angolszász, de annál kommerciálisabb - kultúra kiskorú képviselői ilyenkor ijesztő álarcot húznak és végigtarhálják a szomszédokat édességért. Trick or treat! És jaj annak, aki nem hajlandó illendően megijedni vagy legalábbis több kiló olcsó édességet adni.

Eme nemes hagyományt, igaz egy nappal korábban, a Demokratikus Charta rettenthetetlen képviselői játszották el. Gondolom nyelvi problémák, és jó régi beidegződések miatt, kicsit más szavakkal ijesztgették azt a néhány idős nénit, aki erre az érdekes, új hagyományra kiváncsi volt. Az Index tudósítása kötelező olvasmány:
Kezdés előtt néhány perccel a közönség várakozásteljesen zsong. Nem véletlenül: a perceken belül pályára lépő Vásárhelyi Mária-Debreczeni József-Bauer Tamás csatársor a Fidesz-démonizáló szubkultúra Iniesta-Messi-Ibrahimovicsa.
Debreczeni:
Debreczeni beszéde közben jöttünk rá, mi olyan bizarr ebben az eseményben az elejétől fogva. Az, hogy itt el nem követett bűnökkel vádolnak egy pártot, olyan alapon, hogy ezeket a bűnöket nyilván el akarja követni. Például, hogy az erős elnök majd akkor vezet be rendkívüli állapotot, amikor csak akar.
Vásárhelyi:
Vásárhelyi mostani produkciója még az összegyűlt nyugdíjasok igényeit sem elégítette ki. Vásárhelyi ugyanis szemben a konferencia másik két előadójával előadni sem tud.
Bauer:
A szónoklat további része annyira zsongító volt, hogy erről a szakaszról mindössze a "nem fognak elleni a tehenek" bejegyzést találtuk a gondosan körmölt jegyzeteink közt, de nem esküszünk meg rá, hogy ez így szó szerint elhangzott.

Bauer a közönség agyát is lezsibbaszotta, de annyira, hogy szegény néniknek az sem tűnt fel, egy olyan embert tapsoltak meg, aki néhány perccel korábban még helyeselte a nyugdíjrendszer karcsúsítását. Na nem mintha a magyar társadalom többi része jobban járna majd, hiszen ismét hidegháború következik a szomszédainkkal, akárcsak 1998 és 2002 közt. És most aztán le is fogunk ám szakadni, nem úgy, mint az utóbbi nyolc évben, amikor Magyarország akkor sem fejlődhetett volna gyorsabban, ha egy Battonyától Nemesmedvesig éró olajmezőt találnak az ország alatt.
Keményen dolgoztak az előadók. Vicces - akarom mondani félelmetes - dolgokat találtak ki és komoly arccal el is mondták. Naaagyon féltünk. Remélem gumicukrot kaptak.

Címkék: ,


[+/-] A teljes bejegyzés megjelenítése ill. összecsukása

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal