csütörtök, január 22

Adócsökkentés

Jó hír: Az ellenzék, és a legnépszerűbb párt vezetője hangsúlyosan kiállt az adócsökkentés szükségessége mellett. Magyar Nemzet:
Orbán Viktor szerint Magyarország számára a válságból kivezető utat olyan intézkedéscsomag képezheti, amelynek központi eleme az adócsökkentés, kiváltképpen a munkára nehezedő terhek mérséklése. A legfontosabb feladatok között említette ugyanakkor azt, hogy az ország szerezze vissza nemcsak mások bizalmát, hanem saját, önmaga iránti megbecsülését is. Az euró közeli bevezetéséről úgy nyilatkozott, hogy mindent összevetve ő a mihamarabbi alkalmazás mellett van.
Népszabadság:
Véleménye szerint Magyarország számára a válságból kivezető utat olyan intézkedéscsomag képezheti, amelynek központi eleme az adócsökkentés, kiváltképpen a munkára nehezedő terhek mérséklése. A fő feladatok között említette ugyanakkor azt, hogy az ország szerezze vissza nemcsak mások bizalmát, hanem saját, önmaga iránti megbecsülését is. Úgy ítélte meg, Magyarország esetében rendkívül kockázatos lenne, hogy pénzt pumpáljanak a gazdaságba, abban a reményben, hogy ettől majd nő a fogyasztás és beindul a bővülés - ráadásul ez jelentős költségvetési hiánynövekedéssel járna. "Én Magyarország számára nem látok más utat, mint az adócsökkentés" - hangoztatta, utalva a korrupció és a bürokrácia csökkentésére, a régóta esedékes változtatások határozott megvalósítására is.
Nehéz megítélni, hogy rövid távon erre mennyi fiskális tér van. De a hosszabb távú előrelépés szükséges feltétele az adócsökkentés, elsősorban az élőmunka terheinek a csökkentése. Pontosan ahogy Orbán Viktor mondja.

Címkék:


[+/-] A teljes bejegyzés megjelenítése ill. összecsukása

1 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

Kevesebb teher a munkán -> kevesebb pénz a segélyből élőknek -> kevesebb szocialista szavazó. Red alert.

1/28/2009  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal