szombat, október 18

Vízum nélkül Amerikába

George Bush szerint sem kell vízum, és nem is lesz:
For years, the leaders of these nations have explained to me how frustrating it is for their citizens to wait in lines, pay visa fees to take a vacation or make a business trip or visit their families here in the United States. These close friends of America told me that it was unfair that their people had to jump through bureaucratic hoops that other allies can walk around. I told them I agree with them.
És ez nemcsak nekünk jó. Jó nekünk, mert könnyebben utazunk Amerikában. És biztos lesznek olyanok, akik megpróbálnak ottragadni és visszaélni a vízummentességgel. De ilyen van németből is, meg franciából is. Lesz néhány magyar is. Nem sok, de lesz.

De sokkal fontosabb Amerika számára, hogy ezzel a lépéssel javítani tudja a megítélését. Ezeregy okból népszerűtlen Amerika. A régióban és a világban egyaránt. Ez egy lépés a jó irányba: Tényleg nehezen volt magyarázható, ha egy amerikaiak mellett harcoló magyar katonának magyarázkodnia kelljen egy amerikai látogatás miatt.

Szerencsére nem kell. És ez így jó. Magyarországnak és Amerikának egyaránt.

Címkék:


[+/-] A teljes bejegyzés megjelenítése ill. összecsukása

2 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

Nyilván nem rossz ez, de túlreagálni sem kell. Aki beszélgetett már immigration officerrel, az tudja, hogy a legkisebb gond tízévente beállni a sorba a nagykövetségen...

10/20/2008  
Blogger Tory írta...

Persze nem gond beállni a sorba - de azért messze nem volt automatikus a vízum. (Főleg fiataloknak komoly hazai egzisztencia nélkül lehetett néhány bukkanó.)

Én tényleg örülök, hogy hosszú idő után sikerült ezt elrendezni. És tényleg nem gondoltam méltányosnak a sorbanállást - mégha az immigration officer-ek elég barátságosak is voltak,

10/21/2008  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal